Tisdagen den 29/11 ställde ett femtiotal personer in riktningen mot TGOJs fd stationshus i Oxelösund. Några kom långväga ifrån till detta arrangemang.
En historisk afton med temat OFWJ/TGOJ stod på agendan.

Redan innan vi han börja kvällen kom frågan om när fortsättningen kunde bli. Det tar vi som ett väldigt trevligt tecken på att kunna inbjuda till fler liknande arrangemang!


Eric Henriksson stod för guidningen tillbaka genom årtiondena.

Med start i Oxelösund tittade vi in i både hamnens, SSABs och stationens skrymslen och vrår. Allt i från hamnkranar, fraktbåtar, dammande vagnsvändare och en och annan fullastad malmvagn fick vi titta på.
Sedan  kuskade vi i gemytlig takt fram längs spåren. Många stopp blev det under resans gång. Vi tittade in i stationsmiljön Stjärnholm. Även en butik hade inrymts i den lilla stationen. Det är annat än dagens stormarknad det!
I Nyköping såg vi när SJ byggde sin bana och dess anpassningar det krävde då OFWJ redan hade haft sin järnväg i drift under 40 år.

Sedan åkte vi vidare både längs spår och år. Ett flertal byggnader har dessvärre fått ge vika för grävskoporna bara under de senaste åren.
Innan kvällen var slut hade vi hunnit med de 10 milen järnväg, samt några avstickare här och var. Kvällen avslutades i Eskilstuna. Då hade Eric hunnit med att visa oss 1000 bilder!

Tiden gick oerhört fort och Erics utomordentliga guidning och beskrivningar gjorde det hela väldigt intressant!

Vi tackar också alla som anslöt sig till kvällen. Mycket intressant info kom också från er och det är sådant kunnande som tillför bilder så oerhört mycket!
Vi är också jätteglada för de tack som inkommit från deltagare. Jättekul att ni blev så nöjda med kvällen! Stort tack till er alla!

Och stort tack till Eric Henriksson och Christer Fredriksson för att ni lät oss följa med in i den spännande historien järnvägen har!

Också ett stort tack till Robert Wessberg på Green House Gruppen för lokal och service! Perfekt att ha detta tema i en TGOJ station.